Hejsan!

Vårt hus (byggt 1988) fönsterbleck är riktigt fula på en del ställen, färgen håller på att släppa och behöver målas om på nytt. Hur skall man gå tillväga för att få bort den färg som fortfarande sitter kvar?, måste man måla på någon grundfärg? Tips på bra grundfärg i så fall och tips på bra, vit fönsterblecksfärg.

Tack på förhand & ha de så bra!
 
Slipa och skrapa så rent det går. Tvätta med fasadtvätt så smuts försvinner. Tvätta med ex tinner som löser fett från plåten . Direkt efter tinnern dunstat måla på snabbtorkande metallgrund och sedan med 2 lager rostskyddsfärg. Välj ett bra färgmärke.
Anders
 
Hänger på med en liknande fråga. Jag målar fönster med linoljefärg, och nu undrar jag om det går att måla fönsterblecken med samma? Vet ej vad för slags färg det är på dom nu...
 
Det borde du kunna sommartorparen! Se bara till att du målar tunnt och att plåten inte är het för då kokar linoljan!
Anders
 
Funkar det även med vattenburen färg? har en massa överbliven vit färg nämligen
 
Om det bara är tvättat och grundat väl innan och vattenburna färgen kan målas på plåt så.......Ja.
Anders
 
Skulle rekommendera dig att måla med vanlig vit utomhusakrylat på fönsterblecken, alkydfärger har en fömåga att flagna om du nu inte använder rostskyddsfärgesom Anders föreslog.
 
  • Gilla
vatten08
  • Laddar…
Sticker in med ett litet tips till att avlägsna gammal färg på blecken med. Köp en burk färgborttagningsmedel, pensla på rikligt, täck med gladpack och låt stå någon timme eller två. Färgen går sedan lätt att få bort med en spackelspade.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.