I så gott som hela källaren i kåken vi just flyttat in i har vi marmoflor på golvet. Gissar att det har typ 20-30 år på nacken... Vi har ganska bra källarmijö utan nämnvärda problem med fukt, men på vissa små ställen har golvet ändå börjat släppa (typ två till tre snusdosor). Där golvet släppt är där där det slitits hårdast.

Oavsett vad ser det ut som s**t. Grönt golv med gula flagor, och gult golv med svarta och rosa flagor. Att slipa ner golvet och lägga på klinkers eller liknande känns som överkurs. Frågan är om vi inte bara kan plaska på med ny färg istället, förutsatt att man får bort så mycket lös marmoflor som det går?

Tätt är det ju redan, och ytorna där golvet släppt har vi i alla fall planerat att lägga matta över så om släppet fortsätter så sakteliga kommer det inte märkas nämnvärt. Kommer vi ångra oss om 10 år?

Om det är ett alternativ, vad ska vi använda för färg. Vi kommer ha matta på de värsta slitstråken, men behöver ju ändå vara en färg som tål lite slitage.

Tackar!
 
Marmoflooren sitter som berget, eller borde i alla fall göra det. Det blir nog till att bila bort ställen där det inte släpper om du ska frilägga hela golvet. Knacka bort det som sitter löst och slipa ner kanterna. Sedan spacklar du igen hålet med betongspackel. Mattslipa hela ytan och lägg på t.ex. Hangar primer, och sedan Hangar Golvfärg = superhårt, högblankt epoxigolv. Det skulle säkert fungera med en 1-komponents fär, typ Entre, också men vidhäftningen kan ju vara lite si och så.

Om du lägger matta så behöver du nog bara mattslipa, om ens det, men jag är ingen expert på golvklister.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.