Vi har funderingar på att måla utemöblerna, kanske i en vit färg. Vad är bäst att köra med oljefärg eller lasyr? Möblerna kommer stå under tak.

Jocke
 
Thomas59
Ska du måla vitt kan du använda fönsterfärg. Det är en väldigt tålig färg och trots sitt namn rekommenderas den för tex utemöbler.
 
Om trät är oljat vad behövs göra innan då?
 
Då behöver du tvätta det ordentligt med typ avfettningsmedel. När du gjort det tvättar du det en gång till för att försäkra dig om att alla olja är urtvättad. Efter det så putsar du till det med ett fint slippapper.

# Grundolja
# Fönstergrund
# Fönsterfärg

Vips så är bordet färdigt.
 
Kommer trät att kunna andas när man målar helt med fönsterfärg mm?
 
Joukko skrev:
Kommer trät att kunna andas när man målar helt med fönsterfärg mm?
Ja, om du skär upp några gälar :D

Nej, skämt åsido... Färgen är så gott som tät, endast några få droppar vatten kommer kunna tränga igenom färgfilmslagret. Men den fukt som kommer in kommer också kunna ta sig ut. Det är ingen difussionsöppen färg om det är det du menar med att den kommer kunna andas.
 
Jag har funderingar på att sprutmåla för att få en bra finish. Finns det någon bra färg till detta? Kan man späda fönsterfärgen? Kan man köra med en färg/lackspruta som man kopplar till kompressorn och munstycket ska man då köra med, har nu 1,5mm?
 
Det går bra att späda fönsterfärg, fungerar också bra att spruta. vad gäller sprutmålning och val av munstycke kan inte jag något om. Här är det utomordentlig finish med rekorderlig pensel som gäller.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.