På en del av mina fönster så är det inte tätat med fönsterkitt på utsidan utan med något som ser ut som silikon. Det är minst 20 år gammalt men fortfarande gummiaktigt. Målade över detta bruna silikon med vit fönsterfärg för 2 år sedan men färgen är nu hård och flagig och ramlar bort vid regn och fönsterputsning. Finns det något sätt att lösa detta problem utan att ta bort silikonet och kitta om?
 
Testa med linoljefärg på en fals, den blir inte lika hård som vanlig oljefärg och den flagnar
förhoppningsvis inte lika lätt.
 
Det finns väl inget som fastnar på silikon förutom silikon. Om det är silikon så borde du kanske fundera på att byta ut det iaf. När silikonet blir gammal och lite släpper någonstans så kan det rinna in fukt men den slipper aldrig ut därifrån. Följden blir att trät aldrig torkar under silikonen.
 
Beror det inte på om det är vanligt silikon eller silikonbaserat fönsterkitt.
Har själv Sipruf som funkade bra att måla över (nu 5 år senare är det inga problem med
att färgen släpper).
Är det "vanlig" silikon så är det nog bäst att skrapa bort och ersätta med kitt !.
/M

(från beckers hemsida)
Silpruf
Högelastiskt silikonkitt med utmärkt vidhäftning mot glas, trä, metall, stenmaterial och vissa plaster. Lämplig även till rörelsefogar i betong och murkonstruktioner. Härdar med hjälp av luftens fuktighet och ger en väderbeständig, följsam kittfog. Kan användas vid mycket låga temperaturer. Målas över inom 2 timmar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.