Hej, håller på att måla fönster på utsidan och har två frågor.

Mellan själva glasrutan och övergången till trä på sidorna på fönstret sitter det en gummilist som är omålad (dock har dessa lister på de flesta fönster fått färg på sig pga dålig maskering tidigare).
På färgburken, Alcro bestå utsikt, står det att man ska måla träet + några mm in på glasrutan för bästa resultat. Detta skulle ju då resultera i att man måste måla gummilisterna... Hur hade ni gjort? Tänker att färgen kanske torkar ut listerna, men målar man inte in på glasrutan tänker jag att jag riskerar att få en färgkant som kanske fäster sämre och ger sämre skydd..

Fråga två. Målar med obruten vit färg. Den täcker dock väldigt dåligt och flyter inte alls ut bra oavsett om man tar mycket eller lite färg. Det blir spårbildningar i färgen efter penseln som inte flyter ut och när färgen torkat känns den "skrovlig" och inte särskilt blank. Kan detta bero just på att den är obruten?
 
  • Närbild på del av omålad gummilist mellan fönsterglas och vitmålat trä på ett fönster.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Den rekommendationen gäller när man har glas som är kittade och inte sitter med gummilist. I ditt fall målar du inte gummilisten.
 
mexitegel mexitegel skrev:
Den rekommendationen gäller när man har glas som är kittade och inte sitter med gummilist. I ditt fall målar du inte gummilisten.
Tack, misstänkte det.

En till fråga, uppdaterar även första posten med den. Målar med obruten vit färg. Den täcker dock väldigt dåligt och flyter inte ut bra oavsett om man tar mycket eller lite färg. Det blir spårbildningar i färgen efter penseln som inte flyter ut och när färgen torkat känns den "skrovlig" och inte särskilt blank. Kan detta bero just på att den är obruten?
 
Nej, det är inte orsaken. Vad använder du för pensel?
 
mexitegel mexitegel skrev:
Ja. Skaffa en riktg pensel utan grova borst.
[länk]

Det gör det dessutom otroligt mycket enklare att måla.

Komplettera med en ovalpensel och eventuellt en lackpensel.
Tycker penseln känns len och lättmålad med, men kan testa någon annan och se om resultatet blir bättre.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.