Jag undrar om detta är acceptabelt jobb gjort av golvsliparen? Reporna syns tydligt :(
Jag anlitade en golvslipare till mitt furugolv. Efterbehandling med linoljevax gjorde vi själva efter vilket sliparen visste om. Jag bad honom avsluta med minst 150 papper då det rekommenderades att tom helst avsluta med 180 för detta vax.
Efter vi lagt vaxet såg vi hur tydliga reporna var efter slipmaskinen. Vaxet innehåller lite vitt pigment vilket gör reporna tydligare men är det ok att det ser ut så här..? Svårt att visa på bild men de syns väldigt tydligt..
 
  • Furugolv med tydliga slipspår och repor efter behandling med linoljevax.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Nyslipat furugolv med synliga repor och slipmärken efter behandling med linoljevax.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Har ni kommit överens om "minst 150-papper" så är det ju garanterat det du fått...

Nu är jag ingen expert på golvslipning, men 180-papper låter ju grovt det också?
 
150 är ett fint papper enligt sliparen. 180 är så fint att han tyckte det lät överdrivet fint. Därför kom vi överens om 150. Vanligt är att man avslutar med 120 som är grövre. Reporna är så vitt jag förstår från ett betydligt grövre papper än 150?
 
Hej, ser att denna tråd är över ett år gammal men jag är intresserad av att höra hur det gått med ditt golv? :) Har råkat ut för exakt samma sak nu i dagarna, fast på ett ekgolv. Han var här och gjorde om allt efter att jag klagat, men det blev likadant igen!? Funderar starkt på att ta in en besiktningsman, men vill höra fler åsikter utifrån och från folk som varit i samma sits. Löste det sig för dig?
 
Faktum är att jag vet mer om golvslipning nu, än när jag skrev ovan.

Jag har slipat mitt eget golv, och började med diamantklossar för att ta bort lacken. Sen 40, 80, och sist 120-papper...
Sen osmo vax... Det blev jättebra tillslut.

Repan ovanför ser ut som de som diamantslipklossarna lämnade, och på de ställena jag slarvade med de grövre papperna ser det liknande ut...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.