Jaha, då har mannen o en kollega lagt på granitskivan och konstaterar behov av justering alt. leva med ett överhäng på ca 4 cm på en kortsida mot ca 2 på övriga sidor.....jag var skitnervös när dom bar o lade på graniten, är momentet att lyfta upp den, sätta ner den, fixa skåpsjustering o lyfta upp den igen för riskabelt??? tips??? Hur gör proffsen??? Mäter rätt från början så klart men annars? Var ska man hålla o hur gör man??? Den är 3 cm tjock, 2,5 m lång med uttag för 90 cm häll ca 62 cm från ena kortsidan...tänk om den spricker......
 
Om skivan är tillverkad av proffs så är stenskivan ordentligt förstärkt både framtill och bakom urtaget
Lyft EJ i urtaget och lyft skivan på högkant när ni bär den
Ställ skivan baktill och vik ner den framtill
För att förhindra framtida bekymmer skall skivan ligga ordentligt på skåpsryggarna
Om det behövs så stoppa in något hårt och beständigt för att justera
 
Hej Tessok, tack för svar men momentet att bära, lägga dit den på högkant o vika ner har gått bra, frågan gäller att ta upp den igen tyvärr för att flytta underskåpen ca 2 cm för att sen montera dit skivan igen...hur lyfter man upp den från liggande läge till högkant med minsta risk för att knäcka den, samma som när vi lade dit den fast ännu försiktigare eller har ngn ett proffsigt råd? I värsta fall skiter vi i det men man kommer förmodligen störa ihjäl sig på de där 1,5-2 extra utskjutande cm o fundera på om vi inte skulle åtgärdat det.
 
Är skivan fastsatt (limmad) och kaklad?
Om inte är det bara att göra likadant som vid ditläggning fast baklänges om man kan säga så?
Skivan är stark om förstärkningar är gjorda på rätt sätt
Vem har tillverkat skivan?
Jobba lugnt och försiktigt så skall det gå bra ;)
 
http://www.apsten.se/indexNSK.htm är leverantören, det är genom Kvik. Ok, om maken bestämmer sig för att det inte duger o måste göras om så blir det med stor försiktighet o försöka göra tvärtom, man är rädd att det blir spänningar o ojämnt tryck när man lixom måste pressa upp den från liggande läge. Den är tung, de bar dit den på 2 man men lyfta upp den kanske kräver några till för att fördela trycket, fast man är mer i vägen för varandra. Vi får se om vi kan leva med de extra 1,5-2 cm men om jag känner oss rätt så justerar vi det dock med stor nervositet från min sida.
 
o nej det är ej limmat eller kaklat än!
 
I våra huvuden hade det växt till en meters överhäng :) men det handlar om ca 1,5 cm så vi skiter i det, det får bli ett av några minus i protokollet efter denna renovering, man får väl räkna med några avsteg från planen, än har allt annat blivit som vi ville.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.