Hej!

Har planer på att renovera yttertaket på vårt hus som är byggt -64 med gammal timmerstomme från slutet på 1800-t. Ett problem med övervåningen idag är att kattvindarna, där badrum, ett sovrum samt del av allrum är inhysta har på tok för låg takhöjd vilket gör nyttjandet av dessa ganska begränsat. Att bygga bort kattvindarna är svårt eftersom timmerstommen går här. Dessutom vore bättre isolering önskvärd.

Tanken som slog oss var då att om man renoverar taket kanske man kan flytta isoleringen som idag är sågspån innanför råsponten till att vara hela cellplastskivor mellan råspont och läkt. Har sett t.ex. Thermisol m.fl. säljer lösningar som liknar detta. Det fina vore att man skulle få mer takhöjd samt snygga synliga takbjälkar från timmerstommen. Är inte så känslig för yttre utseendet, men funkar det?

Dock verkar de flesta vara inriktade på tilläggsisolering (ca 10cm). Vår idé var ju att ha all isolering (30cm el mer) här. Har någon hört talas om någon som gjort något liknande det jag beskriver, eller har erfarenhet av det?

Behövs bygglov då taket höjs 30cm?

Mvh
Staffan o Sara
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.