IMG_4845.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Så ser trappan ut ner till källaren. Muren lutar och har diverse sprickor i sig. Gissar att det är en del vattentryck från utsidan. Förra ägaren har, som kanske kan ses, försökt laga sprickorna. Detta säger mig dock att lutningen/sprickorna inte ökar med en rasande fart.

Tar väldigt tacksamt emot tips på vad man kan/bör göra och hur bråttom det kan vara?
 
Det händer antagligen ingenting med den där muren under din livstid men den blir ju heller inte finare med tiden. Ska du åtgärda det är det bara göra om och göra rätt från början. Det är antagligen för lite armering i betongen och det saknas nog icke tjälskjutande material utanför väggen.
 
Tack för svaret!

Det är inte så att den kan rasa då med andra ord. :)

Vad kan det kosta att fixa tro? Kan man laga den eller måste man gjuta nytt? Det utseendemässiga är ju av mindre betydelse.
 
Som sagt, den rasar nog inte hux flux men enda sättet att fixa det är att gräva upp utanför, riva muren och gjuta en ny.
Gör du det själv är det förhållandevis lite pengar och mycket svett, tar du in någon firma kan det bli dyrt, beror på var i landet du befinner dig och vem du tar in.
 
Okej. Tack.

men måste man även riva trappan eller kan den behållas? Det är inte risk att muren trycker på trappan som i sin tur trycker på huset?

vad är en uppskattning om en firma skulle göra det tro? Tjörn/Orust.
 
M
thejonas skrev:
men måste man även riva trappan eller kan den behållas?
Av vad jag kan se på bilden verkar trappan vara i ok skick så den kan nog vara kvar. Det nya som muras upp bör förankras väl i befintlig trappa och vägg och armeras ordentligt.


thejonas skrev:
Det är inte risk att muren trycker på trappan som i sin tur trycker på huset?
Nä det behöver du nog inte vara orolig för.
 
Hej
Det är inte helt bra att ha en trappa fastgjuten i väggen.
Anledningen är att fukt sugs med kapilärkraft in i väggen.
Fredrik
 
Källaren är dock relativt torr och används endast till just kallkällare.

när det regnar mycket syns en fuktfläck i golvet(asfalt) dock cirka 20 cm stor. Denna tar dock avfuktaren hand om väl känns det som. Men kanske har den och trappan med varandra att göra?
 
Om stödmuren är armerad kommer den inte falla till marken utan bara luta mer och mer....det kanske går att se i sprickorna. Bara staketet håller nog muren på plats så du slipper få den på tårna.
 
Har du en brunn utanför källardörren? Det kan ju annars vara förklaringen till sprängningar i betongen....
 
Det är en brunn där. Men var skulle vattnet ta vägen annars? Hur tänker du att det i sig kan ja med sprickorna att göra?
 
Frostsprängningar, vatten expanderar när det fryser men eftersom du har en brunn där så har det nog inte med det att göra.
 
Mellan tummen och pekfingret, vad kan det kosta att låta någon göra jobbet att gräva upp och göra en ny mur? Vad för firma vänder man sig till?

Tack för all hjälp.
 
M
Pris vet jag ej, men kolla med några grävfirmor vilka som är villiga att lämna offert.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.