Håller på med att lägga marksten runt ett brunnslock som täcker röret för dräneringen. Dessvärre så lutar röret som brunnslocket är fäst vid så ena kanten på brunnslocket kommer sticka upp 3-4cm över markstenen. Brunnslocket är fäst i ett teleskoprör så kan enkelt justera höjd men vinkeln går ju inte lösa. Stigarröret går nån meter ner i marken så är inte heller sugen på att gräva upp rubt hela för att räta upp det. Finns det inte nån form av justeringsring man kan sätta mellan teleskopröret (315mm) och brunnslock och på så vis enkelt justera vinkeln?
 
Du får nog komplettera med en bild. Om dexeln lutar 3-4cm har den som satt brunnen varit fruktansvärt slarvig.
 
P Prodigys skrev:
Du får nog komplettera med en bild. Om dexeln lutar 3-4cm har den som satt brunnen varit fruktansvärt slarvig.
Det är en dräneringsbrunn på vilken det sitter ett teleskoprör med betäckning. Problemet är att dräneringsbrunnen lutar vilket medför att då även betäckningen lutar. Problemet förvärras då dräneringsbrunnen dessutom lutar mot huset och vi vill ha fall på markstenen och betäckningen från huset. Känns inte som detta problem är unikt och tycker det borde finnas nån form av justeringsring som sätts mellan teleskoprör och betäckning för att ändra lutningen på betäckningen.
 
  • En dräneringsbrunn med en lutande betäckning omgiven av marksten, där vissa stenar är borttagna och ligger runt om på marken.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.