halloj tänkte bara kolla om det e nån som har nån aning..ska sätta spottar i ett undertak som är 12 cm sänkt...det är trätak ovanför. dom som bor där skulle helst vilja ha lumiance instar spottar. dom har inbyggnadshöjd 14cm om det är brännbart material... frågan är då: kan det vara okej att montera in dessa spottar där ändå med 35w lampor. antar att minimiinbyggnadshöjden är räknad utifrån 50w vilket är maxeffekten.

kommer sätta gipsplattor ovanför varje spot också.
 
upp
 
http://www.lumiance-lighting.com/images/stories/catalogs/SE/LumSweden_2005.pdf

På sidan 88 i det länkade dolumentet finns instar. Om man tolkar symbolerna ute till höger så finns där 3 olika trianglar med ett F i. Jag har för mig att triangen med F betyder något i stil med "dammsäker" dvs att den inte tänder eld på ev. damm.

Där är en triangel med ett F och angiven bygghöjd 140mm. Där är en annan med ett överstruket F och angiven bygghöjd 85mm, den tredje har ett F med ett tak öcer sig, det tolkar jag som skyddsburksalternativet.

Jag är ingen expert på att tolka dessa symboler, men jag misstänker att om man har en miljö där F märkningen inte behövs så skulle det kanske räcka med 85mm.

Då är frågan om F märkningen behövs i din montering, det borde en av de behöriga här kunna ange.

(Dessutom är ju frågan om jag tolkat symbolerna korrekt, jag skulle själv inte lita på det utan att behöva mer uppgifter).

PÅ sista sidan i pdf dokumentet finns telefonnummer till deras svenska kontor, prova att ringa dit, har du otur så hänvisar de dig till en elektriker eller återförsäljare med frågan, med lite tur svarar de.
 
halloj..tack för hjälpen hemmapulare...jag rev ner lite gammalt paneltak..plus att vi sänkte taket med 13-14 cm (skevt tak) så det ska inte va nå problem nu..sätter dit skyddsburkar också.
 
Jag har själv de lamporna i kökstaket. Jag sänkte bara taket ca 20mm (varierade upp till 75mm). Jag sågade hål i trätaket och monterade burkar. Vi hade torv som isolering i mellanbjälklaget, fick ner sisådär en halv kubikmeter när jag sågade hål, det mesta verkade hamna i nacken och innaför kläderna.
 
hehe shit happens :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.