Hej Alla

Min dotter och hennes sambo har träffat på ett underligt problem i sitt hus. De har bott där drygt två år och renoverat huset under tiden, och har bara stött på detta under vintertid.
Det luktar som om de hade en sopstation i torpargrunden, men bara när det är kallt ute. Och det luktar "bara" i kök, matrum o hall. Jag hjälpte till lite i våras när de hade bytt köket, och då fanns ingen doft eller lukt att tala om. Även under sommaren, när man tycker att det skulle kunna komma ev. lukter eller dofter fanns igenting att nämna. Bara den vanliga sas källarinstängt. De har eget avlopp (trekammarbrunn med infiltration) som de tömde under sommaren enligt kommunens regler. Finns det någon annan som fått något liknande problem? De har kollat elcentraler och alla rörskarvar som syns och är tillgängliga.

Hälsningar JPe
 
Kan vara en avluftning eller vakumventil på taket/vinden som fryser igen?

Eller så är det fruset i avloppet ut och läcker någonstans som dom inte har hittat. Kan vara värt ett försök att ta sig ner i krypgrunden och lyssna och känna om rören blir varma eller inte när man spolar varmt.
 
Vi hade så tidigare innan vi satte en vakumventil på avloppet. När det var kallt frös det ovanpå avloppsbrunnen så att luft inte kunde komma ut och då trängde den illa luktande luften istället ut i krypgrunden och kändes mest i rum med trägolv med springor. Kolla att ni har avluftning/ventil och att den fungerar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.