Håller på att glasa in mitt uterum, där totalhöjden ligger på cirka 240, men glaspartierna bara är 2 meter. Detta innebär att jag måste bygga en panelbeklädnad som harmoniserar med huset från 200 till 240 cm. Nu till frågan: Huset har en luftspalt bakom panelen byggd på 45x45-reglar, men eftersom den nybyggda panelen kommer att befinna sig strax över ögonhöjd kommer det att bli otroligt fult att ha så stor luftspalt, eller luftspalt över huvud taget, där man stirrar rakt upp, in i den fula gröna utegipsen.

Innebär det en stor risk för fuktskador att stunta i luftspalten och spika panelen direkt på utegipsen? Panelen kommer att sitta högt upp och under tak när den är på plats, så det måste regna 45 grader eller mer för att den över huvud taget skall bli blöt. (Men det händer ju faktiskt under höststormarna här på västkusten).

Några bilder för att illustrera:

2M.JPG

byggforum.PNG
 
En liten luftspalt kan du väl åstadkomma med läkt på 20 mm eller så. Om du då lägger en läkt längst ner, bara strax ovanför panelens underkant, så kommer man inte kunna kika upp i luftspalten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.