Hej!

Köpt en bostadsrätt i ett hus från -59. All tapet i lgh har ångats ned till grunden och de flesta av väggarna har djupare och ytligare sprickor. Vid färdigställande av sovrummet bredspacklades hela rummet och vid sprickorna användes glasfiberremsor. Det har nu visat sig att sprickorna i sovrummet gått genom spacklet och färgen efter bara någon vecka.

Nu ska hall och vardagsrum bredspacklas för att sedan målas. Bredspacklade med Breplasta LH (beckers) i sovrummet och tänkte bredspackla med Breplasta LG i hall och vardagsrum (för att sedan köra med LH ovanpå det).

Bifogar en bild på en typisk spricka och skulle vara tacksam för lösningar som gör att sprickorna inte uppstår igen.

DSC00054.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det finns renoveringsväv som är som en tjock tapet, lite skumgummigaktig. Den vi har använt oss utav köpte vi på Bauhaus och den är helt slät. När man har målat den i valfri kulör så upplevs rummet inte tapetserat. Den döljer de flesta skavanker, inklusive sprickor.
 
Vill helst undvika återställaren. Undrar om Fix skulle funka eller ett Fin spackel, som det ser ut att vara lagat med tidigare?
 
Du kan reparera med HusFix, men sprickorna kommer säkerligen uppstå igen. Jag rekommenderar att du bredspacklar precis som du tänkt dig, men sedan sätter upp en armeringsduk (microlit) för att motverka sprickbildning genom ytskiktet.
 
HejMin far har medstor framgång lagat den där typen av återkommande sprickor med kakelfix.Fräs ut sprickorna lite och spackla med flexibelt kakelfix.Dom hade liknande sprickor vid ett element som lagades flera ggr men återkom hela tiden.Det är nu 5 år sedan den lagades på ovanstående sätt och målades.Det finns fortfarande inte ett spår av sprickan.Fredrik
 
  • Gilla
r3tina
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.