Har ytterligare något år på mig innan det ska byggas men är lite oklar över vilken grund jag ska ha men en uppvärmd krypgrund är just nu favoriten. Läser regelbundet här på forumet och inspireras av alla kloka idéer och bra länkar. Har bland annat kollat på ecogrund.se och tilltalas av deras princip. http://www.lkb.se/produkter/termogrund.html är en annan intressant sida.

Mina egentliga frågor är:

Om man bygger en varmgrund typ ecogrund och låter golvbjälklaget vara oisolerat för att få värme den vägen. Kan man då använda en aerotemper typ: http://www.flaktwoods.se/adeab6ad-ee25-4e00-acdf-cd7d99b2818c för uppvärmningen?

Den går ju koppla en rumstermostat till den och jag tänkte ha en ved/sol panna som uppvärmning. I min värld borde det helt enkelt gå ersätta det luft/luft aggregat de föreslår till ecogrunden med detta, principen är ju densamma.

Ecogrund har ju sin ventilation via uppvärmningen, kan man utesluta detta och lösa det med vanliga utsug/insläpp eller är det en vital del av systemet?

//Rickard
 
Kul att någon är inne på samma spår som jag. Jag har varit och tittat på Ecogrunds lösning i deras visningshus. Blev intresserad och ville få en prisuppgift på vad min grund skulle gå på, men de har tyvärr inte lyckats med att ge mig något svar.

Har så gått som bestämt mig för att köra med LKB s Termogrund. Prismässigt så blir det bra mycket billigare för mig med deras lösning än en vanlig platta på mark. Tänkte välja deras krypgrundsvariant av Termogrunden så att jag kan komma åt alla installationer i grunden.

Jag har inte bestämt mig om jag ska köra på deras koncept med varmluft i grunden eller om jag ska flyta in golvvärmerör i bjälklaget. Tänkte då dra ner frånluften i grunden istället.

Har hittat den här luftvärmaren http://www.luftmiljo.se/luftvarmare.asp
Den ska vara energisnål med en EC-fläkt.

Det blev tyvärr inte något svar på dina frågor från min sida.
 
Inga svar kanske men trevligt ändå.

Jag har ju också kollat på LKB och tyckt deras krypgrund ser bra ut. Nyfiken på vilket pris den ligger på, du får gärna dela med dig. Jag har fattat för att de alltid monterar grunden.

Tack också för tipset om luftvärmaren.

//Rickard
 
Har fått ett pris på 1800kr/kvm för en monterad krypgrund med cellplastisolering på 250mm. Priset är exklusive markarbete.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.