Varje vinter har vi ett återkommande problem. Det kommer en löklukt ifrån golvet inne i pannrummet. Golvet består av en betongplatta men en "ränna" är utgjuten (ca 30cm djup, 30 cm bred) för vattenrören som går vidare in i huset genom ett ganska stort hål väggen. Från detta hål har vi lokaliserat lukten. Husetdelen jämte pannrummet är en tillbyggnad där grunden består av en plastfilt där man sen lagt makadam. Luktar man genom vetilerna utifrån på tillbyggnaden känner man inget men det verkar som att luften utifrån tränger upp lukten i pannrummet.

Grannen (som jobbar på Anticimex som utredare) kom förbi idag för och ta en "sniff" och han tyckte också det luktade lök. Han tyckte även att det kändes som en gasliknande lukt. Vi har en IVT panna (jordvärme) dessförinnan har där varit en vedeldad oljepanna, så där har inte varit någon gas panna i huset.

Det konstiga är att lukten kommer i samband med att snön lägger sig. Men vi kan inte se att där är någon ventilation eller brunn som är igentäppt.

Sen blir man ju orolig om det skulle vara nån slags gas?! Eftersom grannen inte hade nått bra svar på vad det kunde vara så får man ju gå vidare men till vem? Kan man ringa kommunen? Brandkåren?

Detta är väldigt frustrerande och man vill inte heller göra nått så dramatiskt som att bryta upp golvet om det inte är absolut nödvändigt.
Någon som känner igen detta problem? Eller vet vem man ska vända sig till? Alla tips är välkomna :confused:
 
O
Gas är normalt sett luktfri. Dock tillsätter man luktämnen i stadsgasen vet jag.... säkerligen även i gasol.
 
Odjuret skrev:
Gas är normalt sett luktfri.
Fast det finns en hel del olika gaser som definitivt inte är luktfria.
 
Madd, kom du fram till vad det kunde vara? Sitter lite i samma sits...eller någon annan som har lite idéer på vad som kan lukta lök?
 
Jag har varit med om att när vi haft stopp i avloppet på jobbets fikarum (en industri) har det luktat lök.
En sugbil senare har både stopp och lukt försvunnit.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.