Är det någon som har tips hur man,lödar ic krets.
På kretskort.
 
Beror helt på vad det är för "krets" - Finns mängder av varianter och utrustningen man använder varierar en hel del beroende på typ. Hålmonterat, ytmonterat osv...

DIL kapsel? SIOC? QFP? BGA?

Exempel på DIL: http://swechtrading.se/zencart/images/dip16.jpg

Exempel på SOIC: http://entesla.com/image/cache/data/Products/components/pic18f2550 soic web-900x900.jpg

Exempel på QFP: http://www.retronix.co.uk/8steps/QFP package.jpg

Finns ju mängder av olika men för att kunna ge tips och råd så underlättade det om man vet vad det är du försöker få gjort...
 
Skall du byta en eller skall du montera på ett tomt mönsterkort? Se till att lödkolven är ren. Värm benet och lödön en liten stund med lödkolven innan du applicerar tennet. Tennet skall flyta ner genom hålet om det är ett genompläterat mönsterkort. Se till att allt hålls stilla när det kallnar.
 
Ic kretsen har 9st ben .Tänkte montera den i ic kretshållare.
 
Är det nio ben på varje sida, alltså en DIL-18 eller är det något mer udda? Om det är en DIL-krets så löds sockeln på samma sätt som om kretsen löds direkt på kortet. Kretsen skall inte lödas i sockeln.
 
Då skulle jag hålla med Avemo - Bra spets och lämplig temp är väl nyckelord. 15-20W på pennan, mer så bränner man bara sönder kortet. Lägg dit pennan mot stift och anläggningsyta, vänta ett ögonblick - Dit med lod, håll kvar pennan till det flyter ut och ta bort pennan. Dra gärna pennan rakt upp - Inte för mycket lod och se till att använda lod med fluss medel i kärnan.

Här få du lite info om hur resultatet kan se ut med förklaring till vanliga fel:

http://web2.arthurphil-h.schools.ns...73/Soldering__Common_Faults_and_Remedies.html
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.