I
Hej,

Vi flyttade till ett 70 tals hus för 6 år sen där man installerat vattenburen golvvärme på två golv(Badrum och hall). Vanliga kör vi endast värme på golvet i badrummet men när det blir vinter skruvar vi även på hallen. Nu får vi dock ingen värme alls till golven, såhär ser pumpen ut :

Vattenburen golvvärmepump med justeringsskruvar, rör och temperaturkontroller som illustrerar tekniska problemet beskrivet i inlägget.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Tidigare har vi endast justerat skruvarna på de 2 slingorna och termostat vilket har räckt fint men inte nu längre. Några saker vi kontrollerat såhär långt.

- Rör in och ut är rejält varma
- MAX temp är satt ett varv upp från lägsta och så har det varit sen vi flyttade hit, den går att skruva bra många var på till plus. Man kan dock "skålla" golvet så detta har vi endast provat tillfälligt för att se om vi kunde få fram mer värme vilket inte gick.
- Vi har skruvat in och ut skruvarna på slingorna och märker att är skruven ute så blir ledningen ljummen.
- Endast högre delen om svarta tempregleraren är varmt, resten är knappt ljummet.
- Cirkulationspumpen låter som den ska även när man tillfälligt sätter upp hastigheten
- Har provat skruva av termostaten men kan se att piggen är redan längst ut(till synes)
- Luftningsventilen ger endast kallt vatten men grumligt.

Värt att nämna är att vi för några månader sedan fick pelletspannan bytt till en luft\vatten pump vilket innebar att man tömde systemet tillfälligt. Vi har även fått byta ett element vilket också tvingade oss till att tömma ut vattnet. Trycket i systemet är dock återställt och de flesta elementen luftade.

Om man tömmer systemet ex vid byte av panna i huset, betyder det att man även tömmer slingan på vatten som då kan innebär att pumpen går torrt?

Jag vet inte om de som installerade luft/vatten pumpen gjorde något med även denna pump och att de glömt justera tillbaka men jag tror inte det.

Någon idé annars på vad som kan vara fel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.