Har ett intressant I-landsproblem, en ljusslinga där 2 av 3 slingor fungerar. Inget konstigt i det, om det nu var så att en slinga helt enkelt är paj. Men nu är det så att det är bara 1:a och 3:e delen som funkar - aldrig den 2:a.. :eek: Vad kan vara fel? :confused:

Bifogar en bild och en liten film, ursäkta "skaket" på slutet - det är min sambo som börjar gapflabba över det töntiga i denna fråga... :surprised:

bild.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
[video=youtube;Gb0G3vBrthU]http://www.youtube.com/watch?v=Gb0G3vBrthU&feature=youtu.be[/video]
 
Skulle faktiskt sätta upp 3 längder av samma ljusslinga idag.. Jag vet att förra året betedde sig den likadant som din. Fick ordning på det efter att ha dunkat den i golvet lite. Men nu idag så fungerade ingen. Testade varje slinga för sig och även mätte i kontakten och hade klart och tydligt 230V där i. Knäpp sak. Kontaktspray och böja ut stiften funkade inte häller.
 
Du har en trasig lampa. Varje slinga är sin egen del, där alla lampor är seriekopplade. Så en trasig lampa gör att hela slingan dör.

Ett fel i detta är att alla ljusslingor som säljs faktiskt inte tål utomhusmiljön... Förvånande?

Jag tror att man bör satsa på små slingor med LED som inte går sönder av hanteringen, och där varje lampa är gjuten och icke utbytbar, allt för att undvika att fukt tränger in.
 
Fattar fortfarande inte.

Om jag kopplar så här;

Slinga 3 Lyser
Slinga 2 Lyser inte
Slinga 1 Lyser

Om jag istället kopplar så här;

Slinga 3 Lyser inte
Slinga 1 Lyser

Just det fattar jag inte... jaja, får väll köpa en ny, men förbryllande är det...
 
testa sätt slinga 1 sist.
 
Vad är märket på ljusslingan ?
 
Ser ut att vara Markslöjds? Kan man laga en trasig del genom att ta en lampa från en kasserad slinga och byta ut den mot en trasiga lampa på en annars okej slinga? Hur hittar man den trasiga lampan i så fall? Byta lampa med lödning alltså.
 
Redigerat:
Jag slängde mina 3 jag hade.. Blir lite tomt utan den i sockertoppen men men.
 
Så här var det för oss för några veckor sedan när tre ljusslingor skulle upp i tujorna. Det är bara att gå över med en elpenna. Man märker vilken lampa som är sönder, när man för penna över kabeln till lamporna. Den lampa som är sönder amputeras och kopplas förbi med, sedan isoleras med vulk tejp. Vi hade två lampor som var sönder.
 
Blir det inte för hög spänning i de kvarvarande lamporna då?
 
du kan ju räkna ut hur många lampor som tagits bort jmf hur många som finns på slingan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.