Tänkte att man eventuellt kan "kapa" en bit för dörrhandtag och så.
 
I och med att den där kräver påverkan på dörren är det väl lika bra att kolla på ett bättre dörrblad redan från början?
 
Redan
Dowser4711 Dowser4711 skrev:
I och med att den där kräver påverkan på dörren är det väl lika bra att kolla på ett bättre dörrblad redan från början?
Fixade redan massiva dörrar men det hjälpte inte tillräckligt. Sen så ska dörren vara låst för det mesta iom att det är en uthyrningsdel på ena sidan.
 
Innan du börjar greja med dörrbladet - kolla att det faktiskt är där det läcker ljud. Hur ser det ut mellan karm och vägg? Tröskel? Ventilationshål i väggen?
 
  • Gilla
Dowser4711
  • Laddar…
Nu framgår det inte av inlägget men gissar på att det är en standard snap-in karm det handlar om. För att förbättra ljuddämpningen är det i första hand viktigast att få dörren helt lufttät, dvs du kommer behöva komplettera den med gummilister som sluter helt tätt, du behöver även se till att tröskeln är en anslagströskel med gummilist. Därefter behöver du även ta bort foder och dreva samt helst också foga mellan karm och vägg samt foga mellan tröskel och golv. Detta är det viktigaste, när det är löst kan man i första hand med som du gjort montera en rejälare dörr och vill man förbättra ännu mer handlar det om att tillföra massa till dörrbladet, enklast och billigast löser man detta med att limma på 1 eller 2 gipsskivor eller mdf om man vill ha lite finish.

Vill man göra det enklare så köper man en riktig ljudklassad dörr som man monterar noggrant och som en bonus får man en riktigt låskista vilket kan vara trevligt om det är en uthyrningsdel.

snap in karm är inte gjorda för att vara klassade så även om man försöker blir det sällan helt bra varför alt 2 är att föredra

har man en riktigt tjock vägg kan man även sätta en till dörr vilket ger en bra dämpning
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.