Hej!

Huset i fråga är helt nybyggt och saknar altan. Vi har skissat lite och kommit fram till följande:

altan_planlösning.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Det vi vill få plats med på altanen är:

* Matbord med 6 stolar

* En rejäl grill och något mindre utekök med vask

* Solstolar 2 st

* En liten soffgrupp där man kan mingla lite.

* Badtunna inbyggd i trädäcket.

Som trädgården är dnu är det makadam där altanen ska vara, resten gräs. Insyn endast från höger och lite från vänster (häck + garage skymmer). Rakt fram är det en äng som man gärna vill titta på från badtunnan. Altanen ligger i söderläge.

Altanen ska byggas i åtanke att den gröna fyrkanten kan komma att bli inglasad.

Våra frågor/funderingar;

* Solskydd? Idag finns inget tak alls, och då vardagsrummet ligger i anknytning till baksidan behöver vi någon form av solskydd. Vi har tänkt på en motordriven markis + ev parasoll, vill inte bygga något plasttak. Vad är viktigast att skydda från sol, soffgrupp el matbord? El båda?

* Planlösningen? Tycker ni att tunnan har korrekt placering? Finns det något man borde göra annorlunda/ev. lite mer spännande?

* Möbleringen, borde något ändras? Allt är ju löst, så vi kan ju flytta efter behov efteråt, men vill ändå få ungefärliga dimensioner etc så ingenting glöms av.

* Hur mycket altan runt en badtunna? Vill ju inte riskera att nån trillar och skadar sig...

Vi kommer från lägenhet och har inte så mycket erfarenhet av uteplatser, inte av det praktiska i alla fall. Vi gissar dock att den inglasade kommer på plats inom ett år, då det är ganska blåsigt här, det bör man nog ta hänsyn till vid placering av t.ex. markis.

* Nån riktigt bekväm utemöbel vi har glömt, vill gärna kunna ligga och gotta oss i solskenet (de få dagar detta inträffar). Hängmatta etc?

* Ritningen ovan är väldigt "enkel" på så sätt att trädäcket är helt fyrkantingt och i ett plan. Hade gärna velat leka lite med nivåer och sen givetvis behövs en trappa ner mot gräsmattan, förslag?

Vänligen
S
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.