N
Hej.
Bygger litet hus med källarplan. Planerade om trappan ner, hade i bakhuvet att det fanns en anledning varför jag tänkte den ut från väggen istället som från början, men kom inte på det förrän nu. försent. Anledningen var att komma förbi på vägg med både avloppsrör och varm-kallvattenledningar fritt, utan att behöva lägga dessa dolda i källarnplan.

Men men...nu kommer avloppsröret från disk och ho på entréplan gå inne i uppe på syllen en bit för att komma förbi trapphålet. Hur dumt är det ? Kommer lägga det så nära varmsida som möjligt har ca 200mm i bredd där och hade tänkt använda 75mm avloppsrör. Sträckan som röret måste gå så är ca 1,5 meter.
Är detta OK trots allt ? Enda alternativet om inte, är att bygga en liten extra låda i trapphuset på väggen där men blir fult och kanske är i vägen.

Vatten till köket och WC bör man väl kunna lägga i bjälklaget ? golvvärmen ligger ju där så det bör väl vara OK. Kör man med PEX då ? Hur blir det med övergångar från PEX till kromade snyggare rör sen i det "fria" Vill väl inte ha skarvar i bjälklaget ? :thinking:

Hej hej.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.