Hej!

Tänker ta mig an min fasad som på två sidor av huset är i miserabelt skick. Friskt trä men tidigare ägaren har gjort ett väldigt dålig skraparbete innan ommålningen med för tjockt lager linoljefärg. Bla är det på stora ytor skrapat med den vassa sidan på färgskrapan , d.v.s djupa rispor i fasaden och locklisterna som sen målats över dåligt... Nästa så man tror att de tvingat barnen göra de värsta delarna...

I reporna fastnar det växtmaterial och sporer vilket bidrar till en ymnig påväxt på den mest utsatta sidan. Jag inser att jag står inför ett gediget skraparbete och under arbetet men undrar lite hur jag ska till väga nu när jag både måste slipa färg och ta bort reporna.

Funderar så klart på genvägar. Har tillgång till en speedheater men de hjälper ju föga mot reporna i träet... någon som har någon erfarenhet av liknande arbete och slipmaskin. Funderar t.ex på julas satineringsmaskin eller något liknande som kan ta större ytor lite snabbare. Tror inte direkt på multi verktyg eller slippappersmaskiner. Eller vad tror ni?
 
Intressant! Kände inte till denna maskin.. dyr men går kanske att hyra? Vore ju gott att kunna prova först! Blir resultatet som mediumhyvlat då eller?

Tror du/ni att den funkar på de välvda locklisterna också eller blir det slipmaskin där?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.