Skulle vilja höra lite fördelar och nackdelar med limmad resp. click vad gäller parkettgolv...?
 
Det är bara fördelar med klick-golv förutsatt att det är ett golv av bra kvalitet, typ Kährs. Skräpet (laminatgolven) som IKEA säljer är ren och skär skit, som inte håller ihop pga fel material i konstruktionen.
Klick-golv är helt enkelt lättare att lägga än limfog och man har möjligheten att plocka upp det med bra resultat om man behöver byta en skadad bräda. Så spara alltid ett par brädor på vinden, det kan spara många tusenlappar i framtiden.
 
K
ACME: Vad tror du om direktlimmad parkett då? Vi har det på kontoret, men de tre sista raderna vid utgången ligger flytande och det är en grym skillnad i stegljudet.
 
Ja, stegljudet borde bli avsevärt mindre, men det kanske spelar mindre roll i en bostad där man oftast går i strumplästen.

En annan fördel med nedlimmat golv är att limningen reducerar rörelserna i golvet vilket innebär att man kan ha mindre rörelsefogar, och det kan ju vara välkommet på större ytor som t.ex. kontorslandskap. Med ett flytande golv kan ju socklarna bli tokfeta (upp till 40 mm breda) om rummet är brett.

Jag har aldrig lagt ett nedlimmat golv, men gissar att det är lite knöligare och kanske inget man ger sig på som tokglad amatör. Det krävs även mer av underlaget.
 
K
Men underlaget för parkett ska väl ligga på +- 3 mm och det går ju att åtadkomma med spackel. Iofs så kan ju problemet bli, som du skrev ovan att det blir dyrt om man vill byta en bräda.
 
Visst kan du spackla, men om du lägger golvet flytande så kan du oftast klara dig med flera lager grålumppapp och slippa det extra momentet som spacklingen innebär.
 
Click golv är ju lättare att lägga för har Du bra
kvalite på golvet så blir den första raden rak mycket lättare.
Annars tycker jag att limmade golv funkar bra.

Mvh Putte
 
Snailman
ACME ,vad är det du menar när du skriver socklar?
 
Olika golv rör sig olika mycket beroende på golv typ och
storlek på ytan.
Man måste lämna rörelse mån mot väggarna och är ytan stor
blir springan mot väggen större.
Tillslut räcker inte vanliga socklar till. 12mm tjocka.

Mvh Putte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.