Kardborrbanden har lossat från vår golvmopp. En sån som man fäster en trasa mot två kardborrband och kan våttorka golv och under byråer etc.
Har försökt limma men kardborrebanden med plastundersida släpper ganska fort från plastplattan på torkaren.
Finns där speciallim som funkar tro?
 
Finns säkert. Har du provat att rugga ytan med sanpaper?
Annars så är det ju inte en jätteinvestering....
 
Prova PL400, det verkar fungerar på allt har jag upptäckt efter lite exprementerande (utom svärmors käft... den är aldrig stilla)
 
Loctite har ett bra kontaktlim som heter REPAIR EXTREME men det står att det inte klara feta plaster men det är värt att prova. Just feta plaster är svårt!
Alternativet är ett snabblim från dom som heter SUPER ALL PLASTICS men det är ett snabblim med en aktivator för feta plaster...

Ett tredje alternativ är typ Sika Flex ( Men jag brukar rekomendera Essve Ultra Flex som är samma sak men mycket billigare! ;) )
 
För att kunna limma "feta plaster", dvs olefinplaster, ofta PP, LDPE, HDPE, LLDPE, UHMWPE, TPO, måste man ofta modifiera materialets yta. Man kan bland annat göra det genom att bränna av yta med en gasolflamma. Det görs fortfarande inom industrin. Det finns även mer komplicerade metoder som plasmabehandling. Prova att flamma ytan. Du skall inte smälta materialet.
 
Bra tips! Skall läggas på minnet!

Thx!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.