T
Hej

vi har planterade ner 200 plantor i slutet på oktober 2021. Bor i Stockholm, ingen tjäle i marken hos oss då, så enligt firman som sålde dom så gick det alldeles utmärkt att plantera dom så länge marken var tjälfri. Efter 1 månad cirka tappde alla plantorna bladen, fortfarande ingen tjäle i marken då.

Jag har nu tittat på häcken, alla plantorna är bruna när man drar med nageln, även längst ner på plantan. Vissa har även tappat barken.

Är häcken död tror ni? Eller kan den återhämta sig?

Vi satte likadana plantor året in på våren, samtliga plantor klarade sig.

Hur kan (om dom nu är döda) alla plantor vi satte sist dö? Vi satte dom på exakt samma sätt som häcken innan. Eller var dom redan döende när vi fick plantorna?
 
T
Närbild på arbetshandskar med jord och synliga plantstammar i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Till vänster senast planterad häck, till höger plantering av häck året innan.
 
Nu är jag ingen specialist men det där var väldigt sent plantera.

I år var höstvintern väldigt kall med. December smällde ju till med minus 20 grader....

Känns som firman ville bli av med plantorna. Kontakta gärna dem för att höra vad de säger. 200 plantor är väl inte gratis.
 
Claes Sörmland
Att plantera robust växtmaterial som häckplantor i oktober är inga som helst problem. Det handlar nog mer om att plantorna var skadade när ni fick dem eller att ni inte jordslog dem omedelbart vid ankomst så de skadades hos er. Rötterna hade torkat eller frusit hårt före plantering gissar jag.
 
Redigerat:
B
inga problem att plantera på hösten. Köptes de på barrotade? Killgissar att många tyvärr vattnar dåligt då de planterar på hösten då det inte är så varmt..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.