vi har nyss köpt köp hus och på tomten står ett halvfärdigt växthus. Golvet består i dagsläget av väldigt grovt stenkross vilket gör det svårt att använda växthuset ( man får ont i fötterna när man är barfota och stolar och bord kan inte riktigt stå ordentligt) så nu tänker vi lägga in nån typ av marksten eller tegel. Så då är frågan hur skall vi gå till väga med underarbetet?
 
  • image.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Nu är ju inte jag någon expert på det här, men vi hade en massa stenkross, la jord på det och till sist tegelstenar i vårt växthus. Någon annan kanske kan svara på hur djupt med jord du behöver ha eller om den är någon annan typ av underlag (finare grus t ex) som är mer lämpligt att lägga sten på. Vi la jord för att ev kunna lyfta bort några plattor och kunna plantera i "golvet" om man skulle vilja.
 
Är det ett mindre växthus så är ofta takhöjden begränsande. Då kan det vara bra att ha ett lägre golv, och på det sättet öka takhöjden. Bara en reflektion.

Jord är inte att rekommendera, såvida ni inte har tänkt att plantera rätt i marken. (I så fall bör ni skyffla undan stenkrossen därifrån också.)

Enklast är nog att bara toppa med lite singel. Tror att det kan ge ett tillräckligt underlag för att lägga plattor med hyfsad jämnhet.

Annars markduk och sättsand el stenmjöl. Det behövs bara några cm tjockt lager. Om ni vill få upp golvet mot sockeln så är det bara att lägga ett tjockare lager.
 
Du ska inte ha jord, det bär inget vidare.

Det fina här är ju att underarbetet redan är klart. Du behöver endast jämna av och fylla på med material till den höjd du önskar. Du ska heller inte använda singel för det har inget finmaterial.

Ska du höja minimalt räcker det att lägga på stenmjöl direkt, dra av med en balk/bräda och lägg sedan stenen. Packa gärna med en vibratorplatta om du får plats.

Vill du upp mer på höjden kan du lägga ett varv med grus 0-18 först innan stenmjölet.

Vanlig enkel marksten bygger 4 eller 5 cm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.