Hej alla,
vi skall installera 2 ledspottar i en nisch vid ett badkar. Önkemålet från vår elektriker är att trafo & dimmer skall gå att sätta i kopplingsdosa.

Vi har nu hittat ett alternativ som vi tror bör fungera. Kan någon kunnig person konsultera oss i frågan?

Art nr: 7464105 Designlight D-L1016W LED 2 st
Art nr: 7452663 Jolly Micro Pro (Trafo&Dimmer) 1 st

Tacksam för hjälp

Mvh Per :cool:
 
Är det inte enklare att elektrikern som borde ha kunskap och säkerligen god kontakt med grossist köper ut grejerna så det blir rätt? LED kan vara en hel vetenskap ibland, man måste tänka på vad för ström ljuskällan tar, antal watt, vilken trafo som passar osv osv osv osv, nu är väl inte ditt projekt så stort men ändå, lättare att göra fel än rätt ibland ;)
 
ullberg
har aldrig provat just den kombinationen (aldrig jolly micro närmare bestämt) men ja de ska funka ihop, jolly micro är en ren 350mA driver / dimmer och spot:en är en 350 mA spot. Effekten är fullt tillräcklig, jollyn klarar upp till fyra sådana spot:s.

möjligtvis ska man kolla en extra gång att den verkligen går in i en kopplingsdosa (så länge vi pratar infälld dosa) en jolly Micro är 76mm på diagonalen (utan de rundade hörnen som hjälper något), jag gissar att de kollat mot de flesta kopplingsdosor att det går in men det är bara 8 mm mindre än hålsågen man gör hålet med (visst är väl de 84mm?) och sen är det godset i dosan + ringen...

Men som sagt, det skulle förvåna mig om de inte tänkt på det ordentligt när de tog fram produkten.

Sen är det ju ett behörighetskrävande arbete, men ni hade elektriker?

/U
 
Elektrikern bad oss kolla där vi köpte lamporna för att han kände att han inte hade full koll där. Säljaren av produkterna rekommenderade fel (upptäckte det genom eget detektivarbete), så nog är det en djungel när inte säljarna vet vad de säljer...
Så sen kollade jag själv, och rådfrågar er så klart! Gluffsguffs, det är där NI kommer in :) Så att det blir rätt...
Ang Jolly så står det att de är gjorda för att passa kopplingsdosor.
 
Jollyn passar, har en själv i en kopplingsdosa.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.