Det här är säkert en urkorkad fråga, men vi är noviser...

Vi håller på att bygga en terass direkt på mark (markduk, grus och på väl utplacerade trädgårdsplattor) och den kommer passera två stuprör. De är ej anslutna till mark, men det går ett dräneringsrör i mark under dem och såvitt jag sett hittills så rinner vattnet undan relativt fort som det är idag.

Nu till frågan - ska vi helt sonika bara göra hål i trallen och låta vattnet rinna som det gör, eller bör vi leda iväg vattnet därifrån? Till sak hör att vi ha relativt lerig jord omkring oss, så är lite orolig för att det bara kommer resultera i en pöl någon annanstans som tillslut ändå rinner tillbaka till huset och då troligen inte till dränslangen... Å andra sidan har vi fått rådet att leda bort vattnet från terassen för att inte få rörelse i markstenarna.

Hoppas frågan är något sånär tydlig. Ska också tilläggas att vi på sikt vill titta på system för att samla ihop dagvatten i tank istället så då blir väl allt detta ett icke-problem, men en sak i taget och vi vill gärna ha något som fungerar så länge.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.