Lät renovera badrummet för cirka ett år sedan. Takspottarna har funkat bra hela tiden tills nyligen. Nu lyser de bara väldigt svagt och går ej att dimma. Ringde elektrikern och det visade sig att han slutat, så garanti blir det inget av:mad:.
Han tipsade dock om att han trodde trafon/konvertern Jolly Maxi var problemet.
Jag beställde en ny och installerade, men med samma resultat som innan.
Provade då att byta tryckströmbrytaren. Ingen förändring.
När jag mäter ström ut från Jollyn så får jag 80v.
Har även en annan slinga med en Jolly Pro, och där är det 12v ut.

Är inte så kunnig på detta men har läst diverse trådar utan att bli klokare.
Några idéer?
 
Det är alltså LED-spottar du har. Då dessa är seriekopplade så räcker det att en av dessa går sönder för att hela slingan ska slockna. Att du mäter 80 V ut från Jollyn tyder på avbrott i denna sekundärkrets. Nu verkar det vara nästan avbrott i en av lamporna, kanske är det bara glappkontakt. Så kontrollera varje lampa, och byt allt eftersom tills du hittar den som felar, med samma princip som för en adventsstake.
 
Hej
tack för svar!
Nu kommer kanske en korkad fråga, men när jag kopplar loss en av de sex lamporna så slocknar hela slingan, så jag förstår inte hur jag ska hitta den felande.......
 
Några alternativ:
1) Gör likadant med resten av lamporna (koppla ur + koppla in) - kanske syns det på något vis vilken som felar.
2) Köp en ny lampa som du provar med, dvs byt lampa och om det inte blir någon skillnad, byt nästa lampa mot den du bytte mot i föregående osv tills du hittar den som är trasig.
3) Koppla loss en lampa och kortslut sockeln så att lampan kopplas förbi. Lyser då de andra så har du hittat den som är trasig.
4) Testa varje enskild lampa med ett 2 st 1.5 batterier (= 3 V) - det bör lysa bra. Använd R03-batterier för de orkar inte ha sönder en LED.
 
  • Gilla
www1111
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.