Efter mycket vånda har vi nu landat i att inte bygga ut utan behålla huset som sommarboende. Istället för stora ombyggnad/utbyggnadsprojektet inleds nu renoveringsprojektet. Först ut är badrummet. Skitlitet och med inredning från tidigt 90-tal. Pga någon typ av skada vid golvbrunnen, som ska vara fixad av förra ägaren ( men vi litar inte helt 100 på det ), har vi duschat i källaren i sju år. Not nice. Det stinker apa på toaletten. Antagligen pga gamla avloppsrör som gått sönder under huset.

Allt....verkligen ALLT...är eftersatt och inte omhändertaget sedan huset byggdes på 50-talet. Och vi har intvarit bättre. Pga arkitekter och funderingar har vi inte kommit till skott förrän nu med att göra något åt det.

Först ut blir toaletten. Den måste bli funktionabel. Så vi slipper dusha i en vrålkall källare.

Men jag har fastnat i layouten. Vi vill gärna flytta toaletten till under det lilla fönstret. Alternativ 2. Detta då vi i så fall skulle få in ett högskåp till förvaring bredvid duschen. det skåp som står vid fönstret idag blockerar en massa ljus. Dessutom ska det nya avloppsröret dras in i källaren under fönstret. (Nytt rör från brunn till toalett. Dt gamla röret under huset spolas och proppas). Men avståndet från toalettstol till kommod blir då iminsta laget. Dn toalettstol vi valt (Ifö Spira) är 650 bred. Plus någon cm för utrymme mellan stol och vägg. Då får vi bara ca 30 cm mellan stol och kommod.

Alternativet till det är att flytta kommoden till bredvid duschen, alternativ 1. Men då har vi ingen förvaring inne i badrummet.

Tips, tankar och ideer? (För övrigt ska vi ha plastmatta på väggar och golv.)

3D-rendering av ett litet badrum med vit toalettstol, handfat, dusch och fönster.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Planritning av badrum med toalettstol, handfat, dusch och högskåp med måttangivelser.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Översiktsplan för ett litet badrum som visar placering av toalett, dusch och handfat med måttangivelser.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jag skulle nog fundera på att flytta på dörren så att den är mer åt den ena eller andra väggen för att således frigöra yta.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
BirgitS
Om dörren inte går att flytta skulle du kunna pröva med att utgå från alternativ 2 och vrida kommoden 90 grader så den kommer på samma vägg som duschen (så man inte behöver gå i duschen för att komma fram till handfatet och det borde finnas plats för högskåp i övre högra hörnet utan att det blir så trångt mot toaletten. Genom att ha spegelskåp i stället för spegel får man ytterligare förvaring.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.