Hej. Ska snart byta kök i vårt hus och är lite sugen på att ha en annan lösning på bänkskiva.
Istället för att ha en lång bänkskiva av trä med urtag för häll och diskbänk så vill jag ha en rostfri "diskbänk" över hela ytan som man fäller ner hällen i.
På så sätt får jag en snygg och praktisk yta att laga mat vid.

IKEA har såna här bänkar (http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...104&langId=-11&parentCats=10110*10752)
men dom är för korta så jag skulle behöva skarva ihop dom. Bänken i länken är själva diskho-delen men sen har dom även en helt slät som man tar upp hål i för hällen.

Jag är alltså ute efter en sådan i ett enda stycke, ca 3.5 meter lång... Några förslag?
 
Du får nog anlita nån som bygger diskbänken åt dej.

Vi köpte vår från Isakssons.
www.isakssons.com


 
Jag förstår vad du är ute efter. Franke har börjat custom-bygga bänkar och skivor för nåt år sen. Har för mej att Marbodals bänkar kommer därifrån - men precis som du säkert listat ut, så är de inte billiga. Å andra sidan är det inte ikeakvalitet på speicalbeställda bänkar. Ikeas diskbänkar har (enligt min erfarenhet) väldigt tunn plåt.
 
En gammal "custombyggare" sedan 70-talet:
www.vastboplat.se
Har själv bänk därifrån. Tjock plåt med limmad skiva undertill. Valfria mått och kanter. Du kan beställa bänken genom en rörfirma eller inredningsfirma.
 
Vi har också köpt från isakssons plåt i borlänge. Men man bör nog dock kolla upp om inte diskbänksleverantörerna är billigare, tex ingick inte stödskiva under och frakten var strulig och dyr och det drog över på leveranstiden. Ett specialiserat bolag har nog mer rutin på dessa detaljer.
 
Stala har ett modellprogram (Stala Seven) för måttbeställda diskbänkar. Kolla med t.ex K-Rauta.

// WM
 
Hej,

Köpte en måttbeställd bänkskiva i rostfritt 6cm tjock och 350 cm lång via Kvikk, infälld diskho samt uttag för häll.
 
Stiffen skrev:
Hej,

Köpte en måttbeställd bänkskiva i rostfritt 6cm tjock och 350 cm lång via Kvikk, infälld diskho samt uttag för häll.
Lite nyfiken, vad fick ni ge för den??
 
Precis som tidigare nämnt så har Franke måttanpassade diskbänkar. Jag har beställt en som är 2.40 m och 4 cm tjock med rak kant. Ordinarie pris på den är ca 3 900: - vilket får anses som riktigt bra tycker jag!
 
Tyvärr fick vi betala c:a 16-18 tusen för den
 
Oj! det var inte billigt. :surprised: Är det för att den är 6 cm tjock tro? Vi fick betala Kviks inköpspris dvs 2500:- för vår.
 
Läste en artikel om ett litet familjeföretag AB Landskrona Rostfria som verkar väldigt intressant. Handgjorda diskbänkar - halva priset jmf med Franke. Jag skall själv dit endera dagen & kika på deras produktion.

Vad jag förstår limmar man som standard en 22 mm vattenfast spånskiva under den rostfria skivan som stabilitet & skrammelhävning.
 
Nu har jag besökt Landskrona Rostfria och blev impad över deras diskbänkar. Den rostfria plåten ligger på 1,25 mm. Jag har kollat prisbilden med Franke och det stämmer att Landskrona Rostfria ligger på halva priset. Mycket hantverk på bägge.

Men om man föredrar - kan man köpa motsvarande på IKEA för 1/5-del av priset  ;D.

Olika priser i denna tråd har angivits, bl a  diffar Arlingtons och Stiffenss priser hos Franke. Förra veckans telsamtal med Franke visade att Franke har en billig variant där plåten är 0,8 tjock och som har underskiva. Den dyrare varianten, som Steff nämner, ligger på 1,2 med annan typ av underskiva jämte extradämpning och denna skiva bör definitivt klara mer än 50 års dagligt bruk och även hindra eventuella bulor/buckelskador. Är man inte intresserad av att ha ett kök som skall 'stå sig' så länge kan man gott välja det billigare alternativet. Man får betala för kvalitet samtidigt som det kanske inte alltid 'lönar' sig att gå alltför högt.

Jag är konservativt konventionell  ;D och jag lever definitivt inte 50 år till - men jag väljer alltså en mycket kraftig plåt. Det är den enda verkliga lyxen jag kostar på i mitt hus.
 
Jag har kollat lite på vad en diskbänk på lite över två meter och med två hoar skall kosta. Det lutar åt ca 15.000:- till 35.000:-. Är inte detta extremt dyrt?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.