Har inte pratat med vår bank ännu.... men hur funkar det?
Vi vill köpa ett fritidshus för ca 1,8 milj o renovera för ca 800 000 el likn..... får man låna pengar till utbyggnationen också då?

Mvh
Susie
 
Får och får... Du måste nog prata med banken för att få klart besked. Banken kommer troligen att göra en bedömning om er ekonomi klarar (de nya) lånen. Det är möjligt att lägga de överskjutande 800000 som ett byggkreditiv. När renoveringen är klar gör man en ny värdering och gör om byggkreditivet till ett vanligt lån.
Du är ju inte heller tvungen att enbart prata med "din" bank. Det är lämpligt att ta in offerter från flera banker.
 
Det dumma med byggkreditivet är att man oftast då måste fakturera via banken, eller åtminstone vartefter redovisa fakturor.
Krångligt, och ibland inte riktigt gångbart... Om man har gott förtroende hos banken kan man få lånet till renoveringen som vanlig checkkredit istället (räntan är ju oxå förhandlingsbar) så blir det mkt enklare och mer praktiskt. Sedan för man över detta till hypotek när huset omvärderats.
Men allt hänger på hur mån banken är om att ha en som kund...
Lycka till!
 
Nej, nåt sånt kreditiv vill man inte ha. Det funkar bara när man köper färdiga hus; inte när man bygger själv. Då går man till en annan bank.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.