Vad ska vi ha för lampor i köket? Titta på ett inlägg från den 17:e juli i år (Huset rum för rum) på vår sida www.husihelvete.se ochse hur köket ser ut, ge oss uppslag och kanske lite inspiration. Vi är ute efter en lampa ovanför matbordet och en ovanför köksön. Snälla hjälp oss ni kloka inredare för oss så står det 'still' i huvudet just nu. ;)
 
Här är tre lampor från Markslöjd som jag tycker om. Hoppas att vi någon gång blir klara med vårat kök så att jag kan få köpa en lampa jag också ;).

Från vänster; Nikko rak, Pico, Elain 40 (lamporna visas ej i samma skala)

Nikko finns även som solo (i olika färger). Kanske kan en eller två sådana hänga över köksön?

(från www.markslojd.se)
 
  • Nikko.jpg
  • 132416_Pico.jpg
  • 149421_Elain.jpg
Helt klart läckra lampor som du tipsar om. Det känns bara som om de inte passar med stilen i köket. Tittar du på bilderna på vår sida som vi skriver om i vårt tidigare inlägg så ser du att köket har en lite äldre stil.
 
Några personliga favoriter. Bumlingen från atelje lyktan. En klassiker som jag gillar mycket. (http://www.modernamagnus.se/VansterMeny/Mobler_O_Lampor/Bilder_MOBLERLAMPOR/MM_25.png)
Skomakarlampan är också något som jag tycker är fint. I ert fall vore det kanske itne fel (http://www.gysinge.nu/Archive/Image...inge_electronic/3041-55-1_skomakare_liten.jpg) fins bland annat på gysinge (http://www.gysinge.nu/frames.aspx?sectionId=953) titta specielt på deras hisslampa

Vad annars... Kanske att ni kan hitta något från Belid ? (http://www.belid.se/) De har en hel del för hemma som kan fungera. (http://www.belid.se/rwdx/plugins/Album/2557.jpg) kanske är något?
Annars kan man prova med bellalite som har en hel del även för hemmabruk (http://www.bellalite.se/p1829/files/ljuskatalogen_2008.pdf) och så fins ju så kalrt deltalight som är lite mordernare och ltie tyffare i sin design (http://www.deltalight.com/)
Annars har du svenskt i form av Bsweden (http://www.bsweden.com/) som har massor av cool design och så klart kan man titta nogrannare på Ljus i Hus sortement.
Men där har du några av dem som man borde kunna hitta något från. Vill man ha fler bolag så hör av er så ger jag en ändå längre lista.
 
Hej, vårt nya kök liknar ert och jag är helt inne på att köpa lampor från www.gamlalampor.se, klicka på taklampor, jag är inne på glober i olika storlekar, men även under Övriga finns det jättefina, rolga lampor.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.