Hej!
Vi har en uteplats på framsidan på ca 50 kvm som idag är täckt med betongplattor 30x30 cm. På sikt skulle vi vilka lägga nya (snygga) stenplattor men tills dess vill ha ett trädäck få en del av ytan.

Kruxet är att vi vill göra det så enkelt för oss som möjligt och bygga däcket så lågt det någonsin går.

Är det möjligt att lägga reglar direkt på betongplattorna och skruva fast däcket direkt på det? Hur lågt går det att få trädäcket? Hur länge håller reglarna om de ligger mot betong?
Hur bygger man enklast ett lågt trädäck som ska hålla 10-15 år?
 
Hej, om uteplatsen är plan och fin så borde det gå att bara lägga en ram med 45x45 reglar (eller åtminstone 70x45)och sedan skruva fast trallen i det. Tänk på att lägga takpapp el liknande under reglarna för att förhindra att det hela tiden vandrar fukt mellan betong och regel.
 
Hur HÖGT kan du som MAX bygga?
 
Jag har en kompis som lade trall direkt på plattorna. Han använde några av trallbrädorna (28x120) som regelverk. Totalhöjden blev mindre än 60 mm och det är inget som flyttar sig i första taget. Känner jag honom rätt så lade han ingen takpapp under reglarna så hur länge det kommer att hålla pga fukt är en helt annan fråga.
 
Tack för era svar!
Vi har platsbyggda odlingsbänkar på uteplatsen som vi vill ha kvar. Dessa är 20 cm höga och vi skulle vilja att däcket är något lägre så att vi får en liten kant kvar mot dessa.

En liten frågan bara ang takpapp. Kommer inte den att bli förstård väldigt snabbt om den ligger mellan trä och betong?
 
jiha:
Tack för ditt svar. Vilket jättefint trädäck ni fick.
Vi vill dock undvika att behöva gräva och skulle vilja bygga trädäcket direkt på våra betongplattor. Hur högt är däcket (reglar+trall)?
 
Halloy: Tack!
Räknade med runt 20cm från tillplattad singel. plattor 4cm, reglar 14,5cm och 3cm för trallen. +/- 3cm om man "fixerar" plattorna i gruset och använder lite takpapp under för att jämna ut nivåerna lite..

// Jiha
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.