Hade en byggare inne som bl.a. bytte tak och putsade om hela fasaden i ny färg. Medans fasaden putsades stod byggställning kvar runt huset infäst i fasaden och efter nedtag av ställningen lagades hålen för fästen på sånt sätt att det lämnat märkbara lagningar. Dessa finns nu i flertal på olika ställen runt huset och är rätt påtagliga då de har en vitare färg än husets fasad som annars bryter något. Byggaren menar på att detta är standard - kan det stämma att en helt nyputsad fasad ska inkludera lagningsmärken?
 
  • Fönster på ljus vägg reflekterar träd och himmel, under tegeltak och takavvattning.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Karrock
Säger ställningsbyggaren att krokarna ska vara kvar så länge den beträds är det nog svårt att göra annat än att laga hålen efteråt.

Men att få en lagning i samma färg, och helst även samma material som putsen i övrigt, det tycker jag man kan kräva.
 
B
Men att de valde fel färgnyans kan de väl knappast säga är standard?! Nej det här kan jag inte tycka är ok för en helt nyputsad fasad.

Minsta rimliga här är väl nån form av prisavdrag.

Hade de valt rätt nyans hade man inte sett skadan på 10m avstånd. I alla fall färgnyansen borde de väl kunna fixa i efterhand? Det är svårt att laga en skada i puts utan att något syns, det gäller att få det rätt från början.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.