Hejsan,

vi hade en liten olycka i trappan där hemma och nu har vi ett cirka 10cm stort hål i gipsväggen på ett väldigt synligt ställe. Gipsen har lossnat snett bakom så det är mer skadad gips bakom än vad som helt syns på bilden.

Har någon tips hur man bäst kan laga detta? Skära ut en passbit och sen fästa den och sen spackla och måla? Bara fylla med filler och sen slipa ner? Gips plåster?

Hand bredvid ett 10cm stort hål i en mörkgrå gipsvägg, visar skadans omfattning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Öppna upp och sätt in några kortlingar sen dit med en ny gipspassbit se till att kortlingarna täcker hörnen sen spackla över
 
Finns flera sett men enklast är nog som Knight redan skrivit. Lite mer föklarat sågar/skär bort allt som sitter löst så du får raka kanter. Fasa av kanterna lite grann. Skär sedan till en bit som passar till det hålet och fasa av kanterna. In i hålet petar du i en lagom stor bit plyfa eller planka som du skruvar dit genom befintlig gips. Nu kan du skruva dit din nya bit och spacka och måla.
Vill man så går det att skippa biten bakom om man sågar 45 grader in och gör iläggsbiten på samma sett men det kan vara svårt att få den på rätt djup.
Är det på ett ställe där risken för nya uppslag känns troligt typ dörruppslag kan man ju passa på att öppna upp större och förstärka med en större bit plyfa eller osb som skruvas i befintlig gips.
 
S
Husfix , snabbt o enkelt
 
  • Gilla
andreascarlsson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.