Hej!

Vi var inte nöjda med mosaiken 5x5 i duschutrymmet i vårat nyckelfärdiga hus. Är mellan kontrollbesiktning och slutbesiktning nu. Var och kollade hur de skulle lösa det hela och såg att de skrapat bort fog runt de "bitarna" som man såg hela överkanten på, är det OK att laga det så, tar inte tätskiktet stryk då, hur kommer det funka i framtiden med fukt och dylikt?

mvh
Bambi
 
Jag är rädd att jag inte förstår av din beskrivning vad det är de lagar och hur de gör det.

Men generellt, det går bra att byta plattor genom att först kratsa bort fog. Men man måste vara väldigt försiktig så man inte har sönder tätskiktet.
 
Hej

Inne i duschhörnan har vi valt på golv och väggar att använde oss av 30X30 kartor bestående av 5x5 mosaik, några av dessa 5x5bitar är inte plana utan sticker ut så man ser sidan på biten om man kollar uppifrån.

Hoppas ni förstår nu :)

mvh
Bambi
 
Okej. Då behöver man kratsa ur fogen, ta bort de plattor som sticker ut, skrapa ner fixet och sätta nya plattor. Lyckas man med detta utan att skada tätskiktet är det inga problem. Om man skadar det är det svårt att laga på ett tillfredsställande sätt, men det går om man är pillig och har en dåres envishet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.