Har haft ett expansionskärl på vinden som nu är borta vilket gör att det är ett hål rakt ut på taket där röret tidigare satt. Hålet är täckt av en plåt som även innefattar ventilation för avloppet. Under plåten är det alltså hål i både spont och takpappen rakt ner till vinden. Hålet har varit där en månad genom regn och snö.


Har täckt för det yttersta hålet i plåten med en kåpa av plast och lim/fogskum men kommer inte åt det underliggande hålet själv. Hade en firma här som föreslog att ta bort plåten, göra ny och lägga på ny spont/papp. Skulle landa runt 15k.

Frågan är alltså om det är en rimlig kostnad och om det ens behövs?

Det känns ju såklart inte bra att ha ett hål där men det har tidigare inte varit igensatt med mer än ett metallrör, kanske räcker det att kapa röret och täppa med det? Å andra sidan har det troligen varit varmare där förut pga den tidigare pelletspannan.

Uppskattar input från bättre vetande.
 
  • Röd arbetsplats, läderhandske, del av röd korg, metalldelar, skuggor, solbelyst yta.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är väl bara plugga struten och nöja sig med det?
 
  • Gilla
schizimo
  • Laddar…
S Stefan1972 skrev:
Det är väl bara plugga struten och nöja sig med det?
Ja jag tänkte det först och gjorde som på bilden nedan, men sen började jag nojja över själva hålet under, om det rinner in vatten ovanför eller på annat vis med stora snömängder?

Det är liksom en distans på några cm mellan plåten och takpappen under där hålet in till vinden är (men kommer inte åt att laga hålet uppifrån/från sidan)
 
  • Takränna, skorsten, överspilld färg, rödplåt, skuggspel, soligt, dagtid, utomhus, underhållsarbeten, byggmaterial, skadad.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.