Hej,

Jag har en brunn utanför huset som dräneringen leds till (eftersom dräneringen ligger djupare än avloppet ut till gatan).

I brunnen har jag för tillfället en dränkbar 220V pump med en strömbrytare inne i källaren för att tömma brunnen... Det finns 220V pumpar med automatik (vilket även denna har) men tyvärr (!) så var jag så dumsnål när jag satte dit brunnen att jag satte en med för liten diameter, dvs den automatiska brytaren hänger upp sig... Det är typ en sådan här pump jag har idag: http://www.haraldnyborg.se/merinfo.asp?varenr=5253&n=10

En tanke jag har nu är att använda en länspump för båtar (dvs 12V) tillsammans med nivåvakt... Vad tror ni om det? Och om jag gör det, hur kopplar jag in det?
12V batteri i källaren med underhållsladdare?

Pump och nivåvakt från biltema artikelnummer 25-9051 samt 25-9051:
http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=135709
http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=135326

Fördelen jag ser med dessa artiklar jämfört med 220V är att de verkar ta mycket mindre plats i brunnen...

Mvh Tobbe G
 
Men en 12V pump har begränsad livslängd då den är en kol-kommutator motor. Försök att hitta en nivåströmbrytare som tar mindre plats i stället.

Livslängden för en växelströmsmotor är mycket längre.

Titta på www.elfa.se art nr 35-888-52 men den lösningen kräver ett mellanrelä matat med lågspänning och flottören måste byggas in i en skyddsbur så den inte blir klämd mellan pump och brunn.

Kommer att funka bättre än något biltema

Protte
 
Redigerat:
Tackar för hjälpen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.