Vi har installerat 2st kyl/frysar. Bla för att kunna ha olika temperaturer och därmed olika matvaror i de olika skåpen. Vilka temperaturer för resp kyl/frys bör man ha och ungefär vilka matvaror trivs bäst i vilken temperatur?
Någon länk kanske?

Tack!//D
 
Hej DarrenB,

börja med att kolla upp om inte skåpen har en temperaturskillnad naturligt på varje hyllplan för olika matvaror. Det står i bruksanviningen normalt. Där brukar det också finnas en tabell för vad olika matvaror ska förvaras på för temperatur¨. Titta på förpackningarna också. Där står optimal förvaringstemperatur.

Tips på en länk
http://papunet.net/ll-sidor/infopaket/halsa/trygg-matlagning/
 
Frys: Glass, frusna ärtor, bröd och annat du ska äta inom kort lagras normalt i -18 grader. Om du, som jag, skall lagra viltkött i 10 år är det bra med -25 eller lägre.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.