Hejsan!

Då det finns många på detta forum som har renoverat sina hus undrar jag om det är någon som vet hur stor renovering som kan behövas för att få lägre fastighetsskatt. Jag har bytt el, vatten, värme, fixat tak nytt värmesystem, nytt kök, nytt badrum, isolerat källargolvet, dränerat, och lite annat räcker detta eller går det inte att få ner fastighetsskatten när man renoverar?

Guran1
 
Hemmakatten
Om du tänker på den befrielse av fastighetsskatt i 5 år och sedan ½ skatt de därpå följande 5 åren, så gäller den endast nybyggda hus. Kravet är HELT nybyggt hus.

Tyvärr är det så att du kommer att få högre fastighetsskatt nu. De renoveringar du berättar om innebär att du får högre standardpoäng i fastighetsdeklarationen och därmed högre skatt.
 
Är det inte tvärtom? Ju mer man renoverar ett gammalt hus desto mer ökar det i värde och därmed ökar också fastighetsskatten? Så är det för oss. Vi har:
bytt elledningar och elcentral, installerat fjärrvärme, bytt hela yttertaket, bytt till treglas isolerfönster, dränerat om runt källargunden samt isolerat, totalrepat badrummet, bytt stammar och ledningen ut mot gatan, badrummet är större nu och helkaklat, totalrepat köket, bytt till nya golv, installerat vattenburen golvvärme, byggt ut huset.... Vår fastighetsskatt bara ökar och ökar ... Nu ska vi nog bygga ett helt nytt hus istället.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.