Jag undrar hur djupt ligger golv värmerören normalt i en betongplatta. lite orolig när man skall fästa invändiga väggar i golvet utan att skada rören. eller måste man undvika och lägga rören där väggarna skall placeras.
skall göra en betongplatta på 80 kvm:confused:
 
Du ska inte lägga rören där det ska vara väggar.
 
Vad kan det handla om i mm.
 
Har du ingen ritning så du vet var väggarna hamnar,du skall ju ha slingor för varje rum så det är ju bara att mäta. nära yttervägg skall det ligga en men innerväggar behöver du inte komma särskilt nära men det är av ståndet mellan slingorna och grovleken som avgör hur mycket värme du kan tillföra rummet, det innebär att du fördelar slingorna jämnfördelade över ytan. Men har du ingen ritning på värme systemet?
 
4you skrev:
Vad kan det handla om i mm.
ett par cm så är du inte fel, längs ytterväggen innerväggen blir det som det blir så länge du inte hamnar under där du skall fästa väggen.
 
Tänkte slippa dela upp och lägga i ett schema. men som jag trodde så kommer man inte ifrån detta
 
Krilleman
Ska du ha samma temperatur i hela garaget så kan du ju lägga slingorna hur du vill. (Även fast det är bäst att undvika slang vid väggar) Längden beror på vilken tillverkare du tänkt använda dig av och vilken storlek på slang.

Men man kan alltid lägga slangen i skenor på isoleringen istället för ovanpå armeringen för att få mera djup på betongen innan golvvärmen. Men detta ger ett mer "trögt" system.
 
standard är 100 mm betong, rören kan variera från 17 - 20 i diameter kanske, så max 75 mm från ovankant betongplatta! Så borra inte mer än 75 mm!

edit: förutsatte att golvvärmen ligger på cellplasten!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.