Hej! Jag har bestämt mig för att göra om på min inglasade balkong, idag är det en grå tråkig matta och jag vill lägga trätrall över detta. Men att köpa färdiga plattor är för dyrt så jag har bestämt mig för att bygga eget!

Jag har kollat in trall på byggmax http://www.byggmax.com/se-sv/Prod/PID-08722095.aspx

Min balkong är ungefär 2 x 3,5 meter och jag hade tänkt att lägga 3,5 m långa brädor så det blir fint på längden.

Min fråga är nu hur jag ska göra under! Funkar det om jag gör som så att jag lägger 3 st 2 m långa brädor, varav en i var ände och en i mitten? Och sedan borrar/spikar fast brädorna i dessa tre?

Jag har målat en bild i hopp om att ni ska förstå mig bättre

2s1b0as.jpg

Om detta nu är helt fel, hur tycker ni då jag ska gå till väga?

Jag har inte speciellt erfaren, men såpass händig som jag är så ska jag allt klara av detta! Jag är tacksam för alla svar, men använd inte för svåra termer, för då kommer jag ev inte förstå er!
 
Det funkar bra att göra som du hade tänkt men lägg 6 st reglar under istället så blir golvet stabilt. Om du bara har tre reglar på den bredden så kommer det att gunga.
Jörgen
 
Gör den tvådelad. Då blir det enklare att rengöra under trallen. Svårt lyfta på något då man står på det :)

Jag byggde min balkongtrall vid sommarstugan och la in den på balkongen. Då hade jag gott om plats för bygget. Gäller dock att mäta ordentligt innan. Då man lägger trallen på balkongen kan man få väga av den beroende på hur plan balkongen är

Tänk på höjden så att trallen inte blir för hög så att dörren inte går att öppna. Lätt hänt att bomma det... Jag hade millimetrarna på min sida :)
 
Regla c/c 60 minst (som J.B. rekommenderar) och använd trall som är 28 mm tjock så det inte blir gungigt.
 
tack så mycket för svaren, har bestämt att göra den tvådelad samt lägga brädorna på bredden, så det blir lättare att matcha på mitten när de två delarna möts. Och även använda fler reglar, jag hade tänkt att ha tre reglar på var del, och var del blir 2000 x 1700 mm , så det blev ungefär 566 mm mellan var regel då. vad tror ni om det?
Jag kör igång nån gång i maj, så än är det inte för sent att stoppa mig om jag är helt fel ute, tack för hjälpen hittills!
 
Fundera på om du ska dela upp den i flera delar. Blir rätt tungt med så stora sektioner. Avgör själv :)
 
"Ungefär" 566 mm blir kanon :):) Håller med om att det blir snyggare att lägga på tvären om man ska flera sektioner så skarven inte syns så tydligt.
 
Kör på.. Fundera på att skruva fast trallen med trallskruv istället för att spika..
 
Eftersom balkongen är inglasad så behöver du inte bry dig speciellt om mellanrum mellan trallbrädorna. Utgå från att inte ha något mellanrum. Lägg upp hela trallen som du tänkt ha den, utan att skruva till att börja med, så ser du om du behöver klyva någon bräda för att det ska gå jämt upp eller dela upp eventuellt avstånd som blir över mellan alla brädorna, en centimeter glapp mot fasaden blir inte många millimeter glapp mellan varje planka om du delar ut dem om du förstår hur jag menar. Det kan vara snyggare att klyva en liten snutt på första och sista brädan istället för att ha hela brädor förutom den sista som är en liten snutt. Som sagt, om du ska göra sektioner så dela inte upp tvärs över trallen utan "i gliporna". Det syns då inte att det den är sektionerad, men går att lyfta upp och städa under vid behov. Hur långa brädor får du in i hissen om du har hiss? Får du in hela 3,5 meters längde så kör på det. Eller om det är inom langningsavstånd från marken så ta det utifrån, men det har du nog tänkt på innan.
Jag kanske kommer med självklarheter, men det är lätt att ha otur när man tänker och en del tips kommer av sådana erfarenheter : )
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.