Jag ska lägga stavparkett som är demonterad. Den var limmad men var enkelt att plocka bort.
Den är 13mm tjock, 175 mm bred och ekfanéren ca 3 mm. Fabrikat Tarkett, år ca 73.
Det är limmat en klick per meter, och verkar relativt lätt at få bort. Limmet är rätt mjukt och blir mjukare med värmepistol. Skulle helst ha en smal skrapa som går ner i noten. Någon idé?
En fråga är läggverktyg. Såg att Tarkett tar ca 350 för den i metall 250 för slagklossen. Ska den senare vara slät och inte gå in i noten? Såg att Byggmax hade båda för 139 kr. Duger de?
Som underlag ska det vara 22 mm golvspån. Jag tänkte att det inte skulle behövas lumppapp när det är så slätt. Invändningar?
För övrigt, några tips om hur man lägger ett sådant golv? Vissa brädor är ca 3 m långa.

Tacksam för hjälp
Anders
 
Som slagkloss..kan vilken slät plankbit som helst duga. Baksmällan och slagkolssen för 139 kr är ju ett bra pris..oavsett vilken du köper; kolla om anläggningskanten på baksmällan inte sticker mer än dom 13mm golvet är tjockt, inte för lite heller.

Är bara vissa brädor 3 meter...hur långa är dom andra?

Vid läggning brukar rekommenderas en lumppapp eller korksmulepapp för att även stegljudsdämpa ( allts¨å inte bara för att ta upp ojämnheter).

Börja med att mäta upp längsta vägg med ett rättesnöre för att få en absolut rak första plankrad. Kolla så at du inte får en stump på typ 7 cm eller så i andra änden...i så fall kapa första brädan något. Om socklarna är borttagna, lägg en golvbit mot dörrfodret som distans för en fogsvans och kapa dom så du kan sticka in brädorna under fodret. Lyft trösklar..och kapa dörrar!? Lämna minst 1 mm/meter total golvbredd i expansionsmån mot vägg. Låt brädorna gå omlott minst 30 cm. Det var väl allt...!?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.