Hej!
Enplansradhus från sent 60-tal med ingjuten golvvärme i gjutjärnsrör. Där de 7 olika slingorna återförenas har vissa av ventilerna börjat läcka.
Hade en VVSare här för nåt år sen (på ett annat ärende) som sa att det inte går att få tag på nya packningar och att man istället får kapa alla rören och sätta en ny fördelare (heter det fördelare även om den återförenar?). Men borde det inte gå att lossa ventilerna och sätta dit nya?

Har försökt skruva lite på den vänstraste men även efter att ha lossat på klämringen så verkar den sitta fast i "fördelaren". Måste jag lossa på hela fördelaren för att få loss ventilerna?

Tacksam för tips och råd!
 
  • Rostig gjutjärnsfördelare med sju anslutna rör och termostatventiler, en delvis täckt av trasa.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Varför svar att bara kapa det sitter unionkopplingar på allt där,.lossas dom så går det att ta bort det övre röret och gänga av ventilerna och sätta dit nya ventiler, det är även ut att vara gänga mot det övre röret så det går att göra småbitar av fördelaren, foto närmare på en ventil och anslutning till övre rör bra
 
Jag har något motsvarande fast vår ”förgrenare” är som en låda. Men sitter också på returen. En VVS are bytte alla ventiler för 2 år sen, suttit sen 59. Var inga problem mer än att det var trångt att komma åt. Men så råkade det slumpa sig som så att det tydligen var hans pappa som en gång i tiden varit med om att sätta in det i hela området så kanske var lite stolthet också
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.