Sambon meddelade att en radiator läckte,hon hade försökt lufta men inte lyckats.Såg värsta scenario med nedtappning och byte..vid närmare påtitt hade hon lättat på hela luftnippeln då avlufnings muttern var trög.Vred åt med skiftnyckel åt rätt håll och verkar tätt.Stålborsta rent och kolla under helgen.Eg ingen katastrof ens om verkligen trasig radiator då det är tryckkärl i källaren och inte alltför besvärligt tappa av.Desutom finns avstängningsmöjlighet för separata radiatorkretsar på rören i källarplanet men dessa inte rörda på 50 år så skulle nog bli till Rostig, skadad rörinstallation med droppande vatten och bruna fläckar på vit yta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
att packa om med lindrev och olja om jag använde dem.
Förbannat skönt att det verkar vara lättåtgärdat ändå..inte kul att bakis och skakis hantera ett läckande värmesystem e lördag morgon..
 
C
S sagan1 skrev:
inte kul att bakis och skakis hantera ett läckande värmesystem e lördag morgon..
Å andra sidan, av bilden att döma ser det inte ut som att det var i år den där ventilen började läcka 😄
 
  • Gilla
Dilato
  • Laddar…
Nu fuktas knappt papperet och kan nog vrida åt nippeln mer.Skaffat lin och locher pasta men väntar på råd el hjälp från svärfar som varit rörmokare.Bätte läcka på vardag än helg.Varit dolt bakom en fåtölj men vi dammsuger med viss regelbundenhet... så inte stått länge.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.