Halloj.
Vi har ett jättegammalt expansionskärl av metall som antagligen såg sina bästa dagar för typ 15 år sedan. I vilket fall har den fyllt sin funktion fram tills nu då botten till slut rostat sönder och det därför börjat droppa lite här och där. Det som är lite olyckligt är att hela systemet enligt plan kommer att bytas ut om 2 månader så därför undrar jag om det finns nåt kreativt sätt att förlänga dess liv ett par veckor till? Vi har försökt laga utvändigt med plastic paddings olika produkter men det har bara funkat på kärlets främre kanter. De nya läckagen är bakom tanken där vi inte kan komma åt, och luckan på tanken är för liten för att man ska kunna sticka ner skallen och lappa inifrån.

Finns det ingen möjlighet att tex tömma den på vattnet sånär som på några centimeter och sen hälla ner typ vattentät betong eller nåt annat kemiskt som kan härda och bli vattentätt? Bottenytan är bara ca 1m2 så och dess bottenventil kan man ju alltid sätta en slang i så att den tittar upp ovanför det jag fyller den med.

Teoretiskt sett så borde det väl finnas nåt ämne som kan reagera med vatten, härda och bilda en ny botten i tanken? 5 liter med plastfärg skulle ju också kunna funka, eller?

OBS. Vattnet som cirkulerar i denna tank är INTE dricksvatten utan det är ett slutet system som sen värmeväxlas till element och kranar så det spelar ingen roll om det är giftigt att dricka eller ej.
 
Vattenglas heter eg natriumsilikat använder man bla till att täta tuber i värmeapannor.
 
Om kärlet sitter högt, exvis på vinden, kanske det går att köra med så låg vattennivå att det inte når upp till kärlets botten.
 
Nej, sitter lågt. Egentligen är det inte per def ett expansionskärl utan det finns en pump som sen tar vatten ifrån kärlet och bygger trycket i rören. Det är alltså mer att likna vid en tunna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.