Hej!

VI fick en ny dörr till en terrass installerad i samband med att vi byggde badrum. Dörren går ut mot taket på en utbyggnad av huset. När snickaren som gjorde detta vek bara undan plåten som gick upp mot den gamla dörren och lämnade det så. Så nu har det varit en 2*80cm glipa mellan dörren och takplåten där det har vatten har trängt in under det nya badrummet och terrassen. det har stått så i ca 2 månader nu och nu i morse upptäckte vi att det började droppa in vatten genom taket under terrassen.

Firman som har gjort det har lovat att fixa problemet så det är jag inte orolig utan jag behöver veta hur man ska göra det "by the book" så vi inte får skit för detta i framtiden? Försäkringbolag, besiktingsman osv... Firman i fråga tycker inte det är nödvändigt att blanda in någon besiktningsman. Förmodligen för att de kostar pengar. Firmans plan att lösa problemet är initialt (utan att ha sett skadan) att ta upp hål i innertaket och köra med byggfläktar för att torka upp fukten.

Behöver vi blanda in Försäkringbolag och/eller besiktingsman?
Hur gör man för att fixa ett sånt här problem? Räcker det med att göra som firman säger?
 
Försäkringsbolaget kan du glömma direkt.....vatten utifrån är inte deras problem utan fastighetsägaren dvs du om det är ditt hus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.