Jag letar febrilt efter ett kyl/frys skåp som är minst 200 cm högt, 60 brett,
rostfritt.
Frysen skall ha 4 fack och vara minst 100 l. Verkar omöjligt att hitta den kombinationen, oftast är kylen större och frysen mindre.
Någon som har tips ?
 
Tyvärr inte, har själv sökt efter samma sak. Höga kyl/frys kombinationer finns men alltid är frysen pytteliten :mad:.

Vi valde alternativet halvhög 120 cm kyl + 120 cm frys.
 
Liebherr har kyl-/frysskåp där frysen har fyra lådor. Vid en snabbkoll på deras hemsida tycks skåpen bara vara 184 cm höga tyvärr.
Bottomfreezer

Vi har ett Liebherrskåp med 3-lådors frys som vi köpte på Vitvaruspecialisten (Nordin & Ölwing) Vitvaruspecialisten Nordin & Ölwing AB
 
Vi letade med ljus och lukta efter just en sådan kyl/frys till vår lägenhet för ett par år sedan. Då existerade det inte för "det fanns ingen efterfrågan", enligt alla jag pratade med. Enligt vitvaruhanlarna så vill man ha en liten frys och stor kyl om man ska ha ett skåp på 200 cm höjd. Om man däremot ska ha en lägre kyl/frys DÅ finns det med 4 fryslådor (över 100 liter). HELIDIOTSIKT om du frågar mig!
 
Samma krav här. Står i valet å kvalet mellan dessa:

185 cm Cylinda

190 cm LG m titanfront

Har insett att minst 200 cm (som var grundkravet) ofta inte leder till så väldigt mycket mer PRAKTISK kyl/frys bara för att det är högre. Inredning är nog så viktig.

Får man nu gå loss totalt så blir det en:

LG MÅSTE BARA HA KOMBI som hittats i Norge av alla ställen för rimliga pengar :)

Jakten på den optimala höga, stora, snygga och praktiska kyl/fryskombin går vidare, fler tips tas tacksamt emot!

Sen verkar det ju som om det endast är "vi" i Europa som vill ha frysen NERE, kombi med frysen uppe vimlar det ju av som både är snyggare och med funktion :)
 
Hemmakatten
Varför inte två skåp. En kyl och en frys, båda 90 cm höga.
 
viltfjall,

min syster i staterna har en sådan och där kallas de för bottom freezer french door
 
Håller med om att frysen är alldeles för liten i de kombinerade skåpen. Den vi hade i vår förra lägenhet var faktiskt bättre utrymmesmässigt, den hade 4 lådor. Nu har vi 1,5 plus en hylla. Jag hade gärna haft en frys på minst 100 l.
 
Funkar 96l frys? Isåfall har electrolux en modell som heter ERB32400W (hittas på produktfakta.electrolux.se). Den är 200cm hög med fyra lådor i frysen och har energiklass A++
 
Nu har jag hittat en rostfri kyl/frys 200 cm med 4 fryslådor ! Gram har, dock hittar jag inga bilder på hur utsidan ser ut ! Någon som vet/har bild ?
 
Gram har "fritt val" dvs man kan välja alu, rostfritt eller vitt. I vissa fall kan man få med foto också men det bör kosta extra.
Alla fronterna ser likadana ut om än i olika material. Raka kanter. Längsgående rakt handtag som kommer ut från sidan (hoppas du förstod). GRAM utstansat längst upp.
Mina föräldrar bytte nyligen ut alla deras vitvaror mot Grams Alu. Snygga saker.

Hittade denna bild
KF_gulv.jpg
 
Hejduktig: Tack för ditt svar ånyo ! Hittade du bilden på deras hemsida ?
Vet du vilka som säljer Grams produkter ? Har du någon aning om prisnivå ?
 
Gram ligger rätt så lågt i pris. Såg dom på elgiganten när jag var där igår, var bland dom billigare som fanns där.
 
Det finns även 2meters kyl/frys från LG som har 102liters frys.

GR-B459BTJA%20mdl_mdl.jpg
 
Jesca: Jo den har jag sett. Blir förmodligen denna eftersom den finns hos min lokala vitvaruhandlare. Frysen har dock inte 4 lådor, utan 2 + isfack och fack på dörren.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.